NEVŞEHİR / AVANOS - Avanos Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu

Mrt

İstiklal Marşımızın TBMM'de kabulünün 103. ve Çanakkale Zaferinin 109. yıldönümü nedeniyle okulumuz konferans salonunda tören düzenlendi.Öğrencilerde Mili bilinci canladıran bu güzel programı hazırlayan öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Bizlere bu vatanı bırakan aziz şehitlerimizi Rahmet ve minnetle anıyoruz. ruhları şad olsun.

Mrt

Sivil Savunma Kulübü öğretmenimiz Hakan KIYAK rehberliğinde okulumuz öğrencilerine "Deprem Tatbikatı" yaptırıldı. Tatbikat öncesi Hakan Bey tarafından öğrencilere gerekli bilgilendirmeler yapıldı. Tatbikat sonrasında ise okul bahçesinde toplanan öğrencilere son açıklamalar yine Hakan Bey tarafından yapılarak etkinlik sonlandırıldı. Öğretmenimize etkinlik için teşekkür ediyoruz.

Mrt

“Ülkemizde Her yıl 28 Şubat Sivil savunma Günü” ve 1-7 Mart Deprem haftası, deprem bilincinin oluşturulması ve depremlere karşı hazırlıklı olunması amacıyla “Deprem Haftası” olarak kutlanmaktadır."Afetlere karşı hazırlık, zarar azaltma, kurtarma ve iyileştirme çalışmalarını anlamak, hızlı, etkin, zamanında hizmet üretebilecek düzeye çıkarılması amacıyla okulumuz konferans salonun da Sivil Savunma Kulübü Rehber Öğretmenimiz Hakan KIYAK tarafından öğrencilerimize bilgi verimiş ve gerekli açıklamlar yapılmıştır. Öğretmenimize emeğinden dolayı teşekkür ediyoruz.

Şbt

Nevşehir il genelinde yapılan Badminton Müsabakasın da okul takımımız İL BİRİNCİSİ olmuştur. Beden Eğitimi öğretmenimiz Uğur KARAKAYA'ya özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimize de başarılar diliyoruz.

Şbt

20/02/2024 tarihinde il genelinde düzenlenen "Bilek Güreşi" müsabakalarında kendi kilolarında okulumuz öğrencilerinden ;

Elif SAMUR İl Birincisi

Hamza DUMAN İl Birincisi

Tahsin Efe ORMAN İl Birincisi   Mustafa Baran DEMİR İl Birincisi   Gizem SÜTBAY İl İkincisi   Zeynel Ege ŞİMŞEK İl İkincisi   olmuştur. Beden Eğitimi Öğretmenimiz Uğur KARAKAYA'ya  emeklerinden dolayı teşekkür ediyor,öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

Şbt

19/02/2024 tarihinde il genelinde düzenlenen "Bilek Güreşi" müsabakalarında kendi kilolarında okulumuz öğrencilerinden ;

İhsan GÖÇMEN İl Birincisi

Mert EYİ İl Birincisi

Ege YALIN İl Birincisi   Esmanur TURAN İl Birincisi   Yavuz Selim KALEM  İl İkincisi   olmuştur. Beden Eğitimi Öğretmenimiz Uğur KARAKAYA'ya  emeklerinden dolayı teşekkür ediyor,öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

Yılmam ölümden, yaradan, askerim

Orduma 'Gazi' dedi Peygamber'im

Bir dileğim var ölürüm isterim

Yurduma tek düşman ayak basmasın

25 Eylül 2019 tarihli ve 30899 sayılı Yönetmelik gereği 20-27 Aralık Haftası İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u Anma Haftası olarak etkinlikler düzenlenmektedir. Okulumuz konferans salonunda düzenlenen programla milli şairimiz anıldı.

Düzenlenen programa Kaymakamımız Sayın  Aziz GÖLBAŞI,Avanos Belediye Başkanı Sayın Celal Alper İBAŞ,İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Salih YILDIZ, daire müdürleri,öğretmen ve öğrenciler katıldı.Programı hazırlayan öğretmen ve öğrencilere teşekkür ediyor milli şairimizi rahmetle anıyoruz.

Ara

Gezi Tanıtım ve Turizm Kulübü öğrencilerimiz klüp öğretmenleri rehberliğinde sokak hayvanları için "Kermes" düzenlediler. Okulumuz öğrencileri tarafından yoğun ilgi gösterilen kermesten elde edilen gelirle hayvan mamaları alınarak, hayvan dostlarımıza ulaştırıldı.  Bu güzel etkinlik için emek veren Seval MUTLU,Fatmagül DARAR ve Fatma ATİLA SON hocalarımıza ve öğrencilerimize  de teşekkür ediyoruz.

Ara

Okulumuz Matematik Öğretmeni Evren KARAKUŞ koordinatörlüğünde her yıl düzenenlenen 8'ler 5'lere soruyor bilgi yarışmamızın bu yılki birincisi 5/B Sınıfı olmuştur. Yarışmaya katılan ,soruları hazırlayan,etkinlik için emek veren öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Ara

Bakanımız Sayın Yusuf Tekin tarafından 1 Kasım 2023 tarihinde tanıtımı yapılan "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında okul müdürümüz başkanlığında Türkçe öğretmenlerinin katılımıyla  toplantı düzenlendi. Kasım ayı faaliyetleri ve çalışma planları hazırlandı.

Bu çalışmalar doğrultusunda okulumuzun her kademesinde “ Bilen Oturur” etkinliği yapıldı. Okul panosu düzenlendi.

Bu sayede öğrencilerimiz, dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıdı, eserlerimizde geçen sözcüklerin çeşitli anlamlarını öğrendi; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını, söz varlığımızın içinde yeniden keşfetti. Deyim ve atasözlerinin anlama olan katkısı fark ederek dilimizin zenginliklerini öğrendi.

Kas

Okulumuz Değerler Eğitimi Kulübü Kasım Ayı Etkinliği "Temizlik" olarak belirlemiş ve bu etkinlik kapsamında  gezisi düzenlenerek vadi temizliği yapılmıştır.Bu anlamlı etkinlik için  kulüp rehber öğretmenimiz Abdullah İNAN'a ve kulüp öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Kas

Anasınıf öğrencilerimiz "Kızılay Haftası" etkinliklerinde kendilerine yakışır şekilde hem eğlendiler hem öğrendiler. Bu güzel etkinlik için öğretmenimiz Gülşah ERTEN KÖSEOĞLU'na,destek veren velilerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Kas

10 Kasım 2023 Mustafa Kemal ATATÜRK'ün ölümünün 85. yıl dönümü, okulumuz bünyesinde yapılan etkinliklerle Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal'i  saygıyla andık. Ruhu şad olsun. Etkinliklerin hazırlanması sırasında emek veren öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Kas

İl genelinde yapılan Kros Müsabakalarında okul takımımız İl 2. olmuştur. Beden Eğitimi Öğretmenimiz Uğur KARAKAYA'ya ve öğrencilerimize teşekkür ediyor,başarılarının devamını diliyoruz.

Kas

Anasınıfı öğrencilerimiz öğretmenleri Gülşah ERTEN KÖSEOĞLU ile birlikte Cumhuriyetimizin 100.yılına yakışır etkinlikler yaparak eğlendiler. Öğretmenimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.